svētdiena, 2009. gada 28. jūnijs

Diena 27 - apātija

Atvainojos visiem, ka tik ilgi neko nerakstīju, bet pēc Jāņiem man iestājās kaut kāda paslikta pašsajūta un nenormalākais slinkums :( Šodien gan mēģināšu maksimāli relaksēties, lai rītdien varētu modri uzsākt darba nedēļu.

Pēc Jāņiem Maximā bija ļoti daudz nocenotas preces - gan piena produkti, gan gaļa, gan augļi/dārzeņi. Bija arī ļoti garšīgi auzu cepumi tikai pa 0,99Ls/kg un Kāruma sieriņi pa 0,13Ls/gab. - laikam šīs divas pozīcijas joprojām ir pieejamas. 25. jūnijā bija pirmā reize, kad gandrīz visas preces (izņemot kefīru) Maximā bija dabūjamas lētāk, nekā Supernetto, un pēc maniem novērojumiem tas bieži negadās. Pieļauju, ka daļu no tām precēm, ko veikali iepirkuši Jāņiem, var tur nopirkt par pievilcīgām cenām vēl joprojām.

Jau trešo dienu man gribās uztaisīt rabarberu vai ābolu plātsmaizi (nogaršoju šitādu Jāņos, un ļoti iepatikās), bet slinkums nekādīgi neļauj to izdarīt... Mēģināšu rītdien saņemties, uztaisīt, un atskaitīties par izmaksām. Aizvakar uzvārīju lielu katlu ar rīsiem, bet tāpēc ka viņus īsti nepieskatīju, tie salipa un sanāca tāda ne visai smuka rīsu putra. Neko darīt, šķaidu ar pienu un ēdu :)
Vakar bija arī pirmā diena, kad itin nekas nebija nopirkts - acīmredzot, bija slinkums aiziet pat līdz veikalam :D

Kā lai relaksējās par minimālo algu? :(

26. dienā apmaksāts: 0.00Ls, kopā: 80.58Ls
26. dienā izlietots: 2.20Ls, kopā: 94.05Ls

17 comments:

  1. Viss jau ir baigi jauki, bet "pārējais", kuram piešķirti ir 10+Ls taču nav nopietni. Ko Tu darīsi, ja radīsies Tev kādas veselības problēmas, vai arī kaimiņu Saša izsitīs Tev logu pa nakti? Noteikti, ka izvilksi no iekrājumiem naudu un saārstēsies vai arī pasūtīsi kādā kantorī jaunu logu. Bet ko lai dara tie cilvēki, kuriem ir jāiztiek ar šo summu ne vienu vien mēnesi, bet visu laiku. Sanāk tāda kā ņirgāšanās pa viņiem ne?

    AtbildētDzēst
  2. 1. lasīt grāmatas
    2. warez filmas un spēles arvien vēl ir par velti :P

    AtbildētDzēst
  3. Vai tad Tev maz draugu, ar kuriem kaut to pašu Monopolu, Pokeri, Riču-Raču paspēlēt?

    AtbildētDzēst
  4. Izskatās, ka sākot ar septembri skolotāji šo eksperimentu varēs izmantot kā izdzīvošanas rokasgrāmatu :( Bet Tu turies, nu jau pavisam maz palicis

    AtbildētDzēst
  5. vasarā jau vieglāk izklaidēties ar mazāku naudas daudzumu, nekā ziemā. Uzspēlēt bumbu, braukt ar velosipēdu, skrituļslidām. Aiziet uz Zoo. Pagozīties saulē pie tuvākajām ūdenskrātuvēm. Spēlēt tenisu. Kaut vai pastaigāties vasaras vakaros pa parku, dzert lēto vīnu. :)

    AtbildētDzēst
  6. Izskatās, ka tūlīt jau beigsies eksperiments un būsi pamanījies iztikt pat lētāk nekā par to minimumu.:)

    AtbildētDzēst
  7. tagad minimums bus krietni mazaks ;)

    Shus - davaj tagad otru menesi par jaunu minimalu algu :)

    AtbildētDzēst
  8. "Jautājumu par minimālo algu varētu skatīt jūlija sākumā, pēc tam, kad 1. jūlija tas būs apspriests ar sociālajiem partneriem.". Nekas vēl nav zināms, tā kā to redzēsim vēlāk. Bet ja samazina minimālo algu līdz 170 un samazina neapliekamo minimumu līdz 35, es šomēnes tik un tā iekļautos, laikam. Will see :)

    AtbildētDzēst
  9. spriežot pēc tā, kāda summa sanāk tagad, nav vērts vel vienu mēnesi mocīties, jo te jau +- sanāk tā jaunā minimālā

    AtbildētDzēst
  10. Olga,

    Andrej, kur bija taa maaciibu frizetava, man gdaudzene baigi jaut'a :) Bet tekstaa neatradu :(

    turies liidz galam :)

    ieteikums, galaa uzraksti, kam Tev aiziet, kurām pozicijām Tev tā nauda aizgāja neparedzēta - cik zālēm, glāzei, izklaidēm utt.

    AtbildētDzēst
  11. Mācību frizētavas pēc 1188.lv informācijas atrodas pēc adresēm Brīvības 356 un Brīvības 357 - tas ir abās pusēs no Alfas, kā arī Mārupes 39, Ūdeļu 22, un Brīvības 414

    AtbildētDzēst
  12. Laikam tāpēc, ka ekspermentātors ir pajauns vīrieti, viņš ēst gatavo tā diezgan neracionāli- tikai tā, ko ātri, un ļoti lēti var pagatavot.
    Es nopirku vistu Maximā par 1,59ls/kg kopā samaksāju 2,29. Mājās sadalīju un man iznāca 2 kolosāli lielas filejas, divus lielus stilbus un vēl veselu kaudzi dažādus kauliņus un spārniņus. No kauliņiem iznāca lielisks buljons -pirmā reizē uzlēju to ātrajiem makaroniem, jo pēc Jāņiem nez kāpēc gribējās zupu, otrajā reizē iegriezu 2 kartupeļus, 2 burkānus, 1/4 daļu no kāposta, un sasmalcināto gaļu no kauliņiem. iznāca 2 reizēm. Tad filejas sagriezu sīki, piesitu olu, iemaisīju mazliet miltu, garšvielas un iznāca kolosālas kotletītes -arī 2 reizē, un vēl palika 2 lielie stilbi.
    Mācies puis! un būs ne tik skumīgi.. Omīte

    AtbildētDzēst
  13. Paldies, to arī daru, ka mācos. Ja būtu attiecīga pieredze, protams, ietu vieglāk :)

    AtbildētDzēst
  14. ievēroju, ka atskaites izpalikušas par vairākām dienām, vai tajās dienās Tu taisi atkāpes?

    AtbildētDzēst
  15. Slinkums rakstīt (par to būtībā bija šīs posts), un arī negribās katru dienu rakstīt vienu un to pašu - brokastīs rīsi ar pienu un ievārījumu, pusdienās auzu pārslas, vakariņās rīsi ar no Līgo palikušo zivju konservu bundžu... Boring :(
    Ja par atkāpi ir uzkatāms draudzenes izmaksāts saldējums, tad tāda ir bijusi, kā arī ir bijis viens business lunch, no kura mēģināju tikt vaļā, bet īsti nesanāca - cilvēks, ar kuru tikos, ir spānis, un praktiski visas sarunas ar viņu vienmēr norit kafejnīcās, - laikam tā ir kaut kāda mentalitātes īpatnība :/
    Bet kopumā cenšos tādas lietas nepieļaut, cik vien tas ir iespējams.

    AtbildētDzēst
  16. Jau kuro dienu tiek pieminēti rīsi... :) No pārpalikušiem vārītiem rīsiem var uztaisīt sacepumu, ja vien nav sasālīti. Klāt rozīnes, cukuru, droši vien vēl kaut ko, lai kopā turas (olu? miltus? (labāk ielūrēt kādā pavārgrāmatā pēc pamatprincipiem)) un bišku pacepināt. Ja gribas pa kruto, var pasniegt ar ķīseli, teiksim, no rabarberiem.

    AtbildētDzēst