ceturtdiena, 2009. gada 18. jūnijs

Diena 17 - jauna diena - jauni veidi ietaupīt

Rītu iesāku ar lielu šķīvi laša zupas - uzreiz diena palika jaukāka un saulaināka :) Brokastu izmaksas: 0,204Ls.

Pusdienās ierastajā auzu putrā ar ābolu un zemeņu džemu iemaisīju arī darba devēja sponsorētu (paldies Agatei, ka ļāva apēst! :D) zefīru šokolādē - sanāca daudz saldāk. Pusdienu izmaksas - 0,198Ls.

Darba darīšanās nokļuvu Teikā, tāpēc iegāju Čiekurkalna tirgū (paņēmu tur dilles - 0.35Ls) un Alfā, kur neko jēdzīgu neatradu, toties sanāca pacienāties ar šo-to degustācijās. Starp citu, tas vakara stundās lielos veikalos ir diezgan sātīgs veids kaut ko fiksi uzkost. Protams, veselu maltīti ar to aizstāt nevar, bet vismaz likvidēt kaut kādu momentāru bada sajūtu - noteikti :)

Braucot no Alfas atpakaļ uz centru pirmo reizi uzdūros sabiedriskā transporta kontrolei. Par laimi, šajā reizē man bija darba devēja sponsorēta biļete, bet jocīgākais bija tas, ka kontrolieris tai tikai no liela attāluma uzmeta aci (noteikti neko uz tās nevarēja izlasīt) un atmeta ar roku - tātad, ja viņi visi šitā veiktu pārbaudes, to biļeti varētu izmantot mūžīgi visiem reisiem :D

Vēlāk Supernetto nopirku skāba krējuma iepakojumu (0.37Ls), un par izbrīnu man laša zupa ar dillēm un krējumu pēkšņi kļuva ļoti-ļoti baudāma, neskatoties ne uz ko. Laikam krējums un dilles ir galvenās zupu sastāvdaļas, pārējais nav svarīgs :) Vakariņās papildus zupai uzcepu kartupeļus ar speķi un pieliku klāt skābētus kāpostus. Vakariņu izmaksas: 0,519Ls.

Pa ceļam no Čiekurkalna tirgum līdz Alfai sastapu "Mācību frizētavu" (laikam, Brīvības 357). Intereses pēc iegāju, un prasīju, cik maksās vīrieša griezums. Izrādijās - tikai viens lats! Cerams, par šo latu var sasniegt labāku rezultātu, nekā griežot matus pašam sev!

17. dienā apmaksāts: 0.72Ls, kopā: 51.99Ls

12 comments:

  1. :D Par matiem asprātīgi!
    Es sekoju līdzi šim ekperimentam jau no pirmās dienas un apbrīnoju to apņemšanos vispār ko tādu darīt, tā ka varu teikt - jā tik talu esi ticis, tad nepadodies!
    Paldies Tev arī par to, ka parādi mums, kā ietaupīt un ka dzīvojot taupīgi dzīve neapstājas :)
    Lai Tev tiešām izdodas!

    Linards

    AtbildētDzēst
  2. Malacis! ;) Bet varbūt pamēģini tos 2us mēnešus,tad izjutīsi nepieciešamību pēc jauna apģērba, sadzīves piederumiem un vēl visādām fīčām,aks būtiski neietekmē tavu maciņu 1 mēneša laikā.
    Bet savādāk- prieks,ka kāds ir gatavs uz ko tādu. :))

    AtbildētDzēst
  3. Palasot pēdējās piecas, sešas dienas, kļūst skaidrs, ka var jau izdzīvot. Kamēr tas ir tikai eksperiments, ko ārkārtas situācijā var pārtraukt bez paliekošām sekām, tad ir OK. Viss ir kārtībā tik ilgi, kamēr ir pieejama poga „Ctrl+Z”. Taču, kad šāds eksperiments pārvēršas par realitāti, tad es apbrīnoju tos cilvēkus, kas nesajūk prātā no dzīves bezizejas.
    Manuprāt, valdības problēma ir pārāk liela abstrakcija, viņi saka – miljons te, miljons tur, neapzinoties, kas tas miljons vispār ir, nerunājot jau par minimālās algas jēdzienu. Viņi ir kā angļu tūristi, kas neiziet ne soli ārpus skaistās Vecrīgas un saka, ka Latvijā jau ekonomisko ķibeli nejūt.
    Tāda ir realitāte, ka 10% pasaules iedzīvotājiem pieder 85% pasaules naudas. Un Latvija nav izņēmums!

    AtbildētDzēst
  4. iedomajos pajautat te - vakar bija runa par tirgu, shodien arii piemineji ka iegriezies tirgu, bet vai kads ir apciemojis saucamo nakts tirgu? dzirdets ka tur ir leti :), varbut autors var apciemot - notestet mana vietaa? :)

    AtbildētDzēst
  5. Te jau gāja runa par to. Diemžēl neredzu iespēju no 3 līdz 5 naktī tikt kaut kur ar sabiedrisko :D

    AtbildētDzēst
  6. mhm vinsh strada tikai shaja periodaa? mjaa ar taxi braucot visam pasakumam zud jega :)

    AtbildētDzēst
  7. Ipashni nesmu ieskatiijies, bet vazaajoties pa Spikjeru baliiteeem liekas ka jau no kadiem 11. vakaraaa tas tirgus stradaa. Nakts tirgus jau sanaak tikai segvards tam visam darzenju vairumtirgoshanas pasakumam. Un mazumaa tur ar tirgo, kaut kad kaut kas ir pirkts.

    AtbildētDzēst
  8. Plus vēl- tai nakts tirgū jāpēr uzreiz liels daudzums. Piem, kartupeļi- uzreiz lielais maiss utt. Bet iespēja kā tāda ir laba. Un tad jābrauc 1 reiz ar auto un pielādē to pilnu ilgam laikam. Protams, ja ir vieta, kur to visu saglabāt. Man liekas, ka tas vairāk ir izdevīgi lielām ģimenēm

    AtbildētDzēst
  9. Мне рассказывали ,что на ул.Кенгарага возле бистро "Русский двор" есть цех по переработке мясопродуктов фирмы "Лидо".Где-то там,либо в самом цеху,либо рядом продают остатки производства,например косточки с обрезками мяса(типа супового набора)стоят около 40-50сант/кг.Удачи

    AtbildētDzēst
  10. kāds ir mēģinājis vārīt kaulu zupu?

    AtbildētDzēst
  11. man jau te teica, ka kaulus labāk nepirkt. ja nu gadās kā man, tad vēl neko, bet citādi labāk mazu gabaliņu gaļas.

    AtbildētDzēst
  12. zupa bez kaartīga kaula nav zupa. kaulā jau tieši tas buljons un garša.
    kur tas nakts tirgus atrodas?

    AtbildētDzēst