otrdiena, 2009. gada 9. jūnijs

Diena 7 - izšķērdība

Brokastīs apēdu mannas putru, aplietu ar pienu un cukuru. Sagribējās kādu ievārījumu klāt, tāpēc vakarā Maximā nopirku persiku un zemeņu džemu Optima pa 0,55Ls katrs. Pagaidām atvēru tikai vienu, bet principā tie ir persiki želejā un drusciņ cukura klāt - jēdzīgāk tomēr būtu pirkt kvalitatīvāku preci :(

Nopirku arī gaisa atsvaidzinātāju (Vislētākais bija Maximā pa 0,58Ls ar rožu smaku :/), jo esošais knapi vairs smidzina.

Vakariņās uzvārīju kaut kad sen iepirkto makaronu atlikumu ar pāris vistas kājām, pieliku klāt skābētus kāpostus (tirgū tikai 1Ls/kg!), dilles, skābenes un saulespuķu sēklas. Kopumā - 0,61Ls + makaronu vērtība (varētu būt ap 0,10Ls klāt?). Nācās izmest asinsdesu, jo tā jau palika zaļa - tātad 0,21Ls aiziet vienkārši miskastē.

Piecēloties no rīta, sajutu ka man sāp iekšā ne to auss, ne to kakls - nevar īsti saprast. Uzsildīju no vakardienas palikušo vistas buljonu, un pieliku tējai klāt tējkaroti medus, kā arī apēdu Neoangīnu, un noskaloju kaklu ar sāli un sodu. Izmaksas Neoanginam un medum nezinu, bet vakarā varēšu noskaidrot. Tagad darbā dzeru tēju ar medu un štukoju, ko darīt, lai nesaslimtu - tas izmaksātu diezgan dārgi :(

7. dienā iepirkts: 3.19Ls, kopā: 34.32Ls
Izlietots: 2.97Ls, kopā: 17.92Ls

22 komentāri:

  1. Olga,
    Neoangin ir laba lieta :) Kad saap kakls :) maksaa ap 1.80 visa paka ja kas. Veel ieteikums, lai vieglaak, izdzer parasto aspeiinu darba gaitaa, tas izšķidrina asini un paliek vieglaak parasti, nu ja nepaliidzees tad var izliidzeeties ar Tera Flue vai kaa tur vinju vai Coldrex (ja vajag ātri un neslimot). Un asperiins parastais ir lēts ja kas :)

    Es jau domāju, ka vai nu to iesākto zivi vai desu metīsi, jo par to apešanu neko sen nerakstiiju, bet domāju, ka vienkārši nepierakstīji, bet apēdi, jo ne katru ēdienreizi Tu šeit pieraksti (drīzāk kādus jaunumus, iztērētu nadu :))

    Kā zobu pasta :)
    Jaa, to ievārījumu es arī nopirku tikai 1reiz mūžā :))))))))

    AtbildētDzēst
  2. Paldies par ieteikumiem, kādu citrusaugli toch varētu paņemt veikalā, vai arī zemenes tirgū nav dārgas - tur arī tonna C vitamīna.
    Nu reāli sanāk, ka es esmu pa daudz paikas iepircis, un man tagad tā pati zivs, cīsiņi un vistas kājas ir samērā ātri jāpiebeidz, lai nesaindētos vai neizmestu - tas ir akūts plānošanas trūkums :)

    Zobu pasta joprojām gaida savu stundu - no vecās man par izbrīnu joprojām vēl kaut kas spiežās :D

    AtbildētDzēst
  3. ļoti vienkaršas kalkulacijas - edam tikai sudigakajaa makdonaldsaa :)
    3 reizes diena komplektus. 3x2.50 = 7.50
    7.50 x 30 = 225Ls
    tatad secinajam ka nevar izdzivot pat edot sudigo edienu makdonaldsa. pie tam pec menešam musu kermenja stavoklis bus loti slikts un mes ar makdonaldsu ejam uz tiesu :) kur dabusim 1m$ bet nomirsim tomer par 5 gadiem atrak.
    nu ja viss ir slikti :)

    AtbildētDzēst
  4. Vai nebūtu ērtāk, ja visu "menu" sarakstu sastādītu nedēļas sākumā? Protams, katru dienu ir savādākas vēlmes, bet ja būtu ēdienkarte, tad mazāk pārtikas paliktu zaļas un izmetamas, un varētu iepirkties konkrētas preces, lai nebūtu pa daudz! :)

    AtbildētDzēst
  5. Acīmredzot, tā arī būs jādara, saskaņā ar iepriekš noformulēto minimālo normu lai uzņemtu visus vitamīnus un mikroelementus. Tikai laiku vajag arī saplānot, lai to visu gatavotu :D

    AtbildētDzēst
  6. Olga,
    Superīgs ieteikums :) malacīte, selektra !!!
    Tu vismaz aptuveni skaiti ja ne visu ēdienkarti, tad pamatreizes, lai neizmestu gaļas :)))
    Piemēram vakariņas (1 diena zivs ar biezpienu un kartupeliem), 2 gala ar salaatiem (3 sajaa tie pasi kartupeli + atlicis biezpiens ar galu (kas paliek). No tā, ka nepaliks nav jābaidas, jo ledusskapi viemēr kaut kas palicies, lai saštukot :))))

    Iemācīsies pie reizes gatavot eksperimenta laikā :)))))) Izdomāju tikko vēl 1 taupības recepti - iet uz tualeti (ja meitene mājās) abi kopā (nu, viens peec otra :), tad būs jānolaiž ūdens 1 reiz :))) es kādreiz tk pat ņirdzīgu ieteikumu izdomāju, bet jau aizmirsu, atcer;ēššos, uzrakstīšu :)

    Es sāku arī pierakstīt atkal ko terēju (pa 2 dienām paikai 14 ls sanācis))) Jāsāk eksperements!!!!!

    AtbildētDzēst
  7. vai vispār kāds no padumjajiem komentētājiem zina cik kurš produkts satura kādas galvenās cilvēkam vajadzīgās uzturvielas, vai vienkārši uz dullo vadās pēc garšas?

    Vai kāds par kalorijām, proteiniem utml. ir vispār ko dzirdējis?

    ja tās lietas saprot,tad var mierīgi dzīvot par 1$ dienā.

    AtbildētDzēst
  8. Nu bez gaisa atsvaidzinātāja varētu iztikt!! ne tikai taupības bet arī veselības vārdā!
    Bet tā baigi labs eksperiments, izturību arī turpmāk!!!
    Ja runā par to minimālo ēdienkarti! Ieteiktu tev vairāk olbaltumvielas pievienot!
    Lai cik dīvaini nebūtu viens no vislētākajiem un pilnvērtīgākajiem olbaltumvielu avotiem ir vitināti kalmāru riņķīši(tipa alus uzkoda, vēl protams arī biezpiens!!

    AtbildētDzēst
  9. Olga,

    kalmaru konservi ir maksimaa 0.58 ls bet LOTI garshiigs ar olu :)

    AtbildētDzēst
  10. Būs jāpamēģina tie kalmāri. It sevišķi ja tie ir veselīgi ;) Savādāk putras, mazliet sāk apnikt :D

    AtbildētDzēst
  11. Es vakas pameģināju uzvārīt grūbas - ļoti sātīgi, daudz sātīgāk nekā griķi un Maximā tagad uz tiem ir akcija - 0.29 santīmi par 900 gr. Putra no vienas glāzes grubas uz diviem cilvēkiem - mums pat palika - nevarējam jau apest, bet vajag kādu garniru klāt - salātiņu, vai konservu. Arī var nedaudz sviesta klāt. Kā uzvārīt grupas var pameklēt Googlā.

    Taupības laikā svarīga ir profilakse (galvēnai nesaslimt, jo tad uz zālem viss aizies). Var nopirkt C vitamīnus 500 mg - ar apelsīnu garšu 50 vai 60 (neatceros precīzi) tabletes burkā ir vislētākas - ap 2.50. Pa pusītei (par pa trešdaļai) dienā būs labi.

    AtbildētDzēst
  12. Vēl ideja - mēs ziemā lokus paši uz logas audzējam kastē. Tagad tas būs vēl labāt - ir saulīte. Dzīvi vitamīni vienmēr mājās

    AtbildētDzēst
  13. drīz jau varēsi expermentēt ar minimālo algu,kas būs 140 - nodokļi un neapliekamais minimums būs 45ls, 90ls vietā.

    AtbildētDzēst
  14. Dotajā momentā man dzīvokļa/komunālās izmaksas ir samazinājušās no ~400 ls uz 110,(jāpiebilst, iepriekš dzīvoju kopā ar vecmammu) pirmajā nedēļā diezgan daudz paikas izmetu ārā, bet pēctam sapratu, ka ir jāpievēršas pelmeņiem utt. Pusdienas ~2ls rimčika paika vai zupa Zupās. Vislielāko tomēr izdevumu daļu sastāda alko un cīgas. Pēdējos mēnešos vienīgi red label nomainījis bonaparts un tērvetnieku apinītis. Izskatās pozitīvi. Ja pirms mēneša algabija finišā otrajā trešajā dienā, tad tagad vēlarvien ir "atliektiem galiem" naudas. Tas tā, ātri uzmetot - then and now.

    AtbildētDzēst
  15. Par ievariijumu, ja gribas vienu vakaru mazu briitinju pakustinaat rokas - tad var savariit rabarberus ar cukuru - sanaaks tads varen feins saldskaabs ievarijums - gruuutos briiizhos noderees pilnigi noteikti.

    Izmaksas simboliskas!

    AtbildētDzēst
  16. faq: ar pelmeņiem ilgtermiņā toch avitaminozi dabūsi :D
    m: rabarbera kompots/ķīselis/ievārījums izklausās interesanti :)

    AtbildētDzēst
  17. vecīt, lai tur vai kas - lētās zemenes tirgū nepērc, totālākā ķīmija. Lētas jo viņas arī pēc mēneša vēl tādas stāvēs, kamēr nenomazgā konservantu ķīmiju nost.
    labāk c vitamīnam dzer citronu ar ūdeni, lēta un laba limonāde.

    AtbildētDzēst
  18. Ja neēstu nekvalitatīvu pārtiku, ar zarnu traktu viss būtu kārtībā, nebūtu nekādas smakas, ar kuru parasta ventilācija nevarētu tikt galā. Tad nebūs jāpērk nekādi gaisa atsvaidzinātāji, kuri, starp citu, arī veelībai kaitē.

    AtbildētDzēst
  19. skumjākais laikam ir tas, ka šādi turpinot, ilgāk kā vienu mēnesi - sāks trūkt apģērbs. interesanti, kāds ir lētākais veids kā apģērbties?

    bet gaisa atsvaidzinātājs gan ir dumja manta, tur nu nebija vērts naudu tērēt!

    AtbildētDzēst
  20. Kādreiz studiju laikos arī blociņā visus izdevumus pierakstīju pa dienām un veicu bilanci. Taupīt tādejādi izdevās un savilkt galus pa mēnesi arī.

    AtbildētDzēst
  21. Asinsdesu zaļumam ir profilakse vārdā saldētava. Iepriekšējās krīzes laikā tas tāpat bija 1 no lētākajiem risinājumiem, bet tolaik viņas bija garākas, tā ka uzglabāšanas jautājums bija aktuāls, pat pērkot 1 gab. Katru dienu nogriezu 4-5 ripiņas, uzcepu, klāt 4-5 ripiņas gurķa... ar 1 asinsdesu un 1 garo gurķi varēja nedēļu izvilkt. Tiesa, kopš tiem laikiem es asinsdesu neēdu.
    Saldētavā var izmitināt daudz ko, iepērkot vairumā, kad trāpās megaatlaides. Tikai jāapstrādā: gaļu- tādos gabaliņos, kādi tiks gatavoti, lai vēlāk nav jārisina saldētas gaļas sadalīšanas problēma, dilles, pētersīļi- smalki sagriezti, kāti un lapas atsevišķi (kāti zupās, lapiņas salātos, omletēs, visur, kur var iedomāties).

    AtbildētDzēst
  22. Paldies, katru dienu uzzinu kaut ko jaunu - es nebūtu pats iedomājies, ka zaļumus var vienkārši iesaldēt :)

    AtbildētDzēst