piektdiena, 2009. gada 12. jūnijs

Diena 10 - skābeņu zupa rocks

Vakardienas veļas mazgāšana izmaksāja sekojoši:
90g pulvera = 0.169Ls
55ml mīkstinātāja = 0.076Ls
0.7kWh elektrības = 0.052Ls
67 litri ūdens = 0.058Ls
Kopā: 0.355Ls

Klāt vēl žāvēšana (protams, bez tās var iztikt, bet man gribējās noskaidrot izmaksas):
1.1kWh elektrības = 0.082Ls
41 litrs ūdens = 0.036Ls
Kopā žāvēšana: 0.118Ls
Viss kopā: 0.473Ls

Brokastīs uztaisīju griķus ar 200ml piena un karoti cukura - 0,128Ls par brokastīm.

Tā kā darbā vakardien apēdu pēdējo "ātri uzvārāmo" auzu putru, kas safasēta pa 45g, šodien Maximā nopirku parastās auzas (0,27Ls/400g) un vienu ābolu. Pusdienu izmaksas ap 0,066Ls.

Šodien iebraucu Iki - uzzināju, ka viņiem (vismaz Pļavnieku Iki) notiek akcijas, kur katru dienu vienai preču grupai tiek iedota atlaide - šodien tie bija dārzeņi un augļi ar atlaidi 30%. Protams, nevarēju atturēties no kārdinājuma un bez ieplānotā kefīra (Tukuma piens, 0,31Ls/l) nopirku arī pāris banānus pa 0,55Ls/kg un tomātus pa 0,62Ls/kg.

Vakariņās uztaisīju skābeņu auksto zupu - skābenes, kartupeļi, olas, kefīrs, zaļumi, puse gurķa - viss kopā 1,10Ls un sanāk pāri 3 litriem gardas atsvaidzinošas vasarīgas zupas.

Visu atlikušo vakara daļu pavadīju, mēģinot uztaisīt dāvanu. Jāsaka, ka tiktāl tas ir bijis diezgan neveiksmīgi, bet cīnīšos arī turpmāk :)

Daži no Jums norāda uz to, ka eksperimenta relatīvi īsā laika dēļ no budžeta ir dabiski izslēgtas daudzas izmaksas, kuras būtu jāpacieš ar šādu naudu dzīvojot ilgtermiņā. Viena no tādām izmaksām ir apğērbs. Manuprāt, visvienkāršākais veids tikt pie lēta un kvalitatīva apģērba ir nopirkt to lietotu apģērbu veikalā. Pats pagājušgad biju iepircies second handā, kurš atrodas Rīgā pretīm Dolei, un cenas/kvalitātes attiecība ļoti patīkami pārsteidz. Par apaviem gan varu ieteikt tikai to, ka pirkt pavisam lētos pēc manas pieredzes ne pavisam nav vērts. Kur Jūs ņemtu apģērbus un apavus pie ļoti ierobežota iepirkumu budžeta?

10. dienā iztērēts: 1,16Ls, kopā: 37.49Ls

22 komentāri:

  1. ļoooti labi var ietaupīt iepērkoties internetā, precīzāk, ārzemju online apģērbu veikalos, vai kaut vai tajā pašā ebay.

    AtbildētDzēst
  2. humana lietoto apģ. veikali. es tik' domāju, ka vīriešiem tur diez ko daudz laba nav.

    AtbildētDzēst
  3. Jautaajums par skaabenu zupu - taas skaabenes svaigas vai konserveetas??? :)

    AtbildētDzēst
  4. Olga,
    Tagad STYLEBEAT aadas apavi viiriesuap30 , no aizvietotaaja, be diezgan normaali - 12 ls. Apgerbs, ir pat speciaals lietotu VIIRIESU apgerbu veikals Riigaa, taapeec ar apgerbu vieglaak. Neparedzeetie gadiijumi, tas ir vairaak kaut kaadas tragiskaakas lietas :)
    Kaa ar veseliibu un ar maasas daavanu iet :)??

    AtbildētDzēst
  5. Skābeņu zupā ir svaigas skābenes (tirgū 1.25Ls/kg), ko vārīju 5 minūtes.
    Ar veselību ir labāk, kaut gan mani nepamet smaguma sajūta galvā - laikam dēļ tā, ka deguns ciet.
    Ar māsas dāvanu turpināšu cīnīties šovakar :)

    AtbildētDzēst
  6. Mans teetis iepeerk apavus second hand veikalaa, tikai tie apavi it pilnigi jauni. Preciizas cenas neatceros, vinsh paaris reizes jau pircis, kaadi ls 12 shkiet bija par paari. Bet apavi patiesi jauni. Vaikals kaut kur Teikaa atrodas. Kurpes taadas tiiri stiliigas bij. :) Pie uzvalka nevar, bet pie dzinsiem ljoti labi piestaav. :)
    Veel ko varu ieteikt par daarzeniem - tagad ljoti daudzos mikrorajonos staavs businji, kuros tirgo daarzenus - cenas ir par 20% leetaakas nekaa tirguu daudzaam preceem.

    AtbildētDzēst
  7. Lētas un izturīgas īstas ādas kurpes var dabūt Baltkrievijas apavu veikalos. Ir pāris vietās manīti - Belwest vai kautkā tā saucas.

    AtbildētDzēst
  8. oo kefiiru tomer nopirki, diemzhel pa 0.31Ls. shodien japaskatas vai Jelgava vel ir pa 0.21Ls

    AtbildētDzēst
  9. Es domāju, ka tā arī bija manis minētā akcija ar 30% atlaidi, šodien būs atlaide jau kaut kam citam :)

    AtbildētDzēst
  10. uz avotu matīsa stūra ir veikals lietoti apģērbi un blakus lietoti apavi. Lielākā daļa no drēbēm tur ir jaunas..pa lētām naudiņām.

    AtbildētDzēst
  11. Ja sanāk aizbraukt kaut kur ārpus Rīgas, tad reģionu humpalās cenas apģērbam ir stipri zemākas (piem Siguldā, Lielvārdē). Pie reizes ceļa izdevumus var norakstīt uz "atpūta, ceļojumi". ;)

    AtbildētDzēst
  12. Nezinu, vai Latvijā ir, bet pasaulē ir diezgan populāri interneta resursi, kur cilvēki mainās ar dažādām lietām (barteris). Var pameklēt kaut ko tādu piemums - var būt tur var dabūt kaut ko labu. Grūti teikt par apaviem, bet, ja kādam jaunie apavi nepatīk, vinš varētu tos samainīt uz kaut ko citu.

    AtbildētDzēst
  13. Skatos, Shustreek baigais pavaars! ;)

    AtbildētDzēst
  14. Protams, Biruta man arī palīdzēja ar zupu. Bez viņas gan jau es kaut ko sabojātu :D

    AtbildētDzēst
  15. po,

    interesanti, kas tā par žāvēšanu ar 41 litru ūdens?

    AtbildētDzēst
  16. veļas mašīnā - laikam tā uzkarsē veļu un ielaiž aukstu ūdeni apkārt, lai tur kondensējās mitrums, un tad izvada to

    AtbildētDzēst
  17. Apģērbu un apavus var pirkt Ebay - brīžiem var iegādāties ādas apavus un ļoti labas kvalitātes apgērbu par 2-4Ls. Vienīgais trūkums - laika tam gan daudz jātērē.

    AtbildētDzēst
  18. Labas apavu humpalas ir uz Terbatas/Matiiisa stuura tur pagrabinjaaa sanaak no Terbatas ielas un otras ir Chaka ielaaa uz priekshu uzreiz aiz Ziedonjdarza tur kur taaa skola vai kas, tikai otra pusee uz Chaka ielas.

    AtbildētDzēst
  19. 1. Vaktē, kad atkal Ryanair par 1Ls vedīs uz Brēmeni, šopingotāju Meku. Par vīriešu biksēm neesmu lietas kursā, bet visādas brendotas maikas, baikas, džemperīši u.tml. figņas tur maksā lētāk kā pie mums humpalās. Pievienotās izmaksas ir 2x1Ls turp-atpakaļ lidojumam, transports uz lidostu un maizītes ceļam. Uz 1 lupatu neatmaksājas, bet ja jāatjauno sezonas garderobe, tad noteikti.

    2.Čiekurkalna lēto džinsu veikals (tai pat mājā, kur mēbeles, tikai no sētas puses). Līdz šim par 1 pāri JAUNU bikšu ir nācies maksāt 8-14Ls. Nepieciešams: a) skaidra nauda, b)spēja pārģērbties kopā ar citiem bikšu tīkotājiem vienīgajā telpā, kurā visa andele notiek. :D

    3. Varbūt kāds kliegs, ka tas nav lēti... mans sencis ir Somijas Apavu veiča fans. Regulāri uz atlaidēm iepērk par puscenu to, par ko iepriekš prasījuši 50-60 [pamatotus, ne megavarkas] latus. Toties viņš ar tiem apaviem staigā 4-5 gadus bez redzamām novecošanās pazīmēm (apaviem :D).

    AtbildētDzēst
  20. mm: Džinsu bikses lielajos Rimi uz akcijām esmu nopircis pa 4.99 līdz 9.99. Nekāda vaina, visu ziemu valkāju tikai 3 pārus, mazgāti tiek pa mēnesi katras bikses ~ reizi 2 ned. Vēl nekas nav pajucis :D
    Tāpat dažādi krekli, džemperi - pa 2.99-8 ls.
    Vēl šis tas ir prismā (vairāk gan krekli, maikas, šorti). Džinsi dārgi - no 10-12Ls.

    AtbildētDzēst
  21. vēl ziemā man teica, ka esot hospitāļu ielā (tā, kas pie Miera ielas) kaut kāds drēbju veikals, kur arī džinsi pa lēto - ap 8-12Ls. Pats gan neesmu tā ar ne reizi bijis. Nepateikšu ar vai vairs ir.

    AtbildētDzēst
  22. Man liekas, ka tas pieminētais Teikas apavu second-hand ir tas, kas pie bij.Teikas kino krustojuma, paejot pa Brīvībeni nedaudz uz priekšu Juglas virzienā, kreisajā pusē. Viņš patiešām atšķiras no citiem.

    AtbildētDzēst