sestdiena, 2009. gada 20. jūnijs

Diena 19 - centrāltirgus

Vakar atnākot uz mājām sajūtu ļoti stipru un nepatīkamu zivju smaku. Sākumā biju domājis, ka kaut kur palika kāda daļa no laša zupas, bet visu apskatot un nomazgājot, secināju, ka problēma ir citur. Izrādijās - renģes, kas bija nopirktas tikai 6 dienas atpakaļ tirgū, jau ir pilnīgi pa galam, neskatoties uz to, ka tās uzreiz ieliku ledusskapī. Starp citu, nemaz nebiju domājis, ka tā pretīga smaka no ledusskapja var tik tālu izplatīties. Bet nu 0,21Ls atkal tiek izmests miskastē :(

No rīta pēc māsas ieteikuma izdomāju uzcept maizi ar olu, bet draudzene vēl ieteica maizi salikt olai apkārt, lai tas viss smuki sacepās. Man gluži tā nesanāca, bet tik un tā bija sātīgi un garšīgi. Protams, gribējās arī šādus-tādus zaļumus klāt, vēl pienu uzdzert, utt... Kopā par brokastīm: 0.523Ls.


Pa dienu braucām ar Birutu iepirkties centrāltirgū. Protams, te preču izvēle bija stipri lielāka, nekā Lubānas tirgū, un cenas arī pārsvarā zemākas. Toties tur bija daudz vairāk cilvēku (par izbrīnu man, to starpā bija diezgan daudz ārzemnieku - acīmredzot, mūsu tirgus ir iecienīts tūrisma objekts!). Atšķirībā no Lubānas tirgus bija diezgan stipra čakarēšana - tiesa, tikai divās vietās no sešām, kurās iepirkos, un abas divas gaļas paviljonā - vienā saņēmu kūpinātas ribas uz 0,28Ls, bet no manis paņēma 0,41Ls (svaru rādījumu neredzēju), bet otrā 340 gramus aknas man nosvēra (uz elektroniskiem svariem, kuri paši aprēķina cenu) kā 400, tādējādi izkrāpjot no manis vēl 6 santīmus. Kopumā nepatīkami (īpaši pirmajā vietā), bet nav trağiski - gala cenas tik un tā samērā zemas. Galvenais, lai tirgotais produkts būtu kvalitatīvs. Kopā par kūpinātām ribām, liellopu aknām, 300g biezpienu, halvu, skābiem kāpostiem un 2kg jauno kartupeļu atdevu 2.85Ls.

Vēlāk mūs savāca Inga un aizveda līdz bezmaksas tenisa kortiem, kas izbūvēti blakus viņas mājai. Tur drusciņ paspēlējām arī paši, bet pārsvarā vērojām citus, jo pirms tam lija stiprs lietus, bet skraidīt pa slapjo asfaltu un sist slapjo bumbiņu nav tā patīkamākā nodarbe, ja vēl pie tam nemāki īsti spēlēt :)

Bet tagad štukošu, ko taisīt vakariņās - vai nu piebeigt laša zupu, vai nu uztaisīt kaut ko no jauniepirktiem produktiem, vai nu izvilkt kaut ko no ledusskapja, kas tur sen jau stāv un gaida, kāmēr es viņu apēdīšu :)

19. dienā apmaksāts: 3.46Ls, kopā: 56.95Ls.

4 komentāri:

  1. Tās olmaizes es ēdu jau no mazotnes, kad neko īpašu negribas gatavot. Bet jātaisa ir savādāk - jāpaņem pabieza (~1cm) ķieģelīša sķēle (ja būs pa plānu, tad ola izlīs pāri malām), jāizgriež vidū tāds kvadrātiņs, lai paliek tāda ~1-1,5 cm maliņa, tad liek uz pannas un iekšā liek olu. Izgriezto kvadrātiņu apcep un pēc tam ierīvē ar ķiploka daiviņu. pasniedz kopā ar lociņiem un vēl ko pēc sirds patikas. Kad iemanās, tad ola sanāk izcepusies, bet maliņa tāda pamīksta un sulīga.. mmmmm

    AtbildētDzēst
  2. Tabulā, kur izlietojums par dienām... kā var būt izlietots vairāk, nekā nopirkts? :o

    AtbildētDzēst
  3. Komunālos pakalpojumus es izlietoju katru dienu, bet vēl joprojām neesmu par tiem samaksājis :)

    AtbildētDzēst
  4. а где эти бесплатные корты?

    AtbildētDzēst