ceturtdiena, 2009. gada 25. jūnijs

Līgo, Līgo!

Stopēt diemžēl nav sanācis - Biruta kategoriski atteicās braukt ar autostopu, un piedāvāja tā vietā izmaksāt man autobusa biļeti - 3.20Ls. Nācās braukt pilnā un karstā autobusā, bet vismaz tas nebija tik traki pilns, kā es biju iedomājies - acīmredzot, vairums cilvēku izvēlās aizbraukt līdz Jāņu ugunskuram ar citiem transporta veidiem. Pēc 2.5 stundām bijām Talsos, kur vajadzēja samesties alum un ēdienam - 8Ls par mani un Birutu + vēl 2.61Ls no katra.

Pirmajā vakarā sildijāmies pirtī un vakariņojām ar pāris desiņām un šņabi, bet neko vairāk arī nevajadzēja. Gulējām virs pirts guļammaisos - nez kāpēc sākotnēji bija ļoti auksts, laikam siltums no pirts aizgāja kur citur :) Pamodos no tā, ka drauga Jāņa mopsis cītīgi laizīja man seju, - varbūt vadijās pēc desiņu smaržas? Kaut gan diezgan patīkami bija šitā pamosties, tomēr seju gribējās nomazgāt, tā kā devamies ar Birutu līdz strautam. Pa ceļam Biruta noķēra sev čībā lapseni, kura, protams, uzreiz arī koda. Bet par laimi strauts nebija tālu, un paturot kāju tā aukstumā, sāpes, pēc Birutas vārdiem, vairs nebija tik asas.

Brokastojām ar pāris šprotēm un maizi, un devamies tālāk - uz Jaunpagastu, kur mūziķis Mārtiņš (iesaku paklausīties) restaurē māju, ko kādreiz bija uzbūvējis viņa (vec?)vectēvs. Tur pavadijām dienu, spēlējot pļavā futbolu, voleibolu, cepot šašlikus, dzērot alu (un visu pārējo arī), klausoties mūziku un dziedot dziesmas. Kā arī, protams, neiztikām bez Jāņu ugunskura - pienācīgi nenovērtēju tā spēku un tagad manās biksēs ir izdedzināts kādus 4mm plats caurums, neskatoties uz to, ka sēdēju ~5 metrus no uguns.

Aizgāju gulēt teltī samērā ātri - ap diviem, tāpēc arī agri pamodos. Vispār eksperimenta laikā ir stipri samazinājusies mana vajadzība pēc miega - ja iepriekš mierīgi varēju nogulēt 9-10 stundas, tad tagad pilnībā pietiek ar 7. Nezinu, vai tas ir saistīts ar citādu ēšanas režīmu, vai ar to, ka daudz vairāk staigāju svaigā gaisā, vai ar ko citu, bet tas noteikti ir pozitīvi :)

Jāņu "rītā" ēdām plovu, kas turpat katlā bija uztaisīts, un atkal klausijāmies Jāņu dziesmas ierakstā un Mārtiņa "dzīvajā" izpildījumā. Tā kā es otrajā dienā nedzēru, mani iebāza auto un lika stūrēt atpakaļ uz Rīgu, līdz ar to stopēt atkal nav sanācis. Kādu citu reizi noteikti gribētos to izmēģināt :)

Kopumā Jāņi pagāja ļoti jautri, bet diez ko ekonomiski nesanāca. Kā arī tika pārtērēts Jāņiem atvēlēts budžets - 10Ls vietā ir iztērēti pāri 16, un priekšā ir vēl izdevumi džinsu remontam vai citu džinsu iepirkšanai. Kā arī pašsajūta šodien nez kāpēc nav tā labākā (kaut gan vakardien nekas nav dzerts). Īsumā - dzert (tāpat kā pīpēt pie esošajām cenām) ir relatīvi dārgi, bet kā lai citādi svin Jāņus?

13 comments:

  1. Olga :)))

    Sving gan, parasti nedzer shnabi (vismaz daudz:) Bet eed sieru un pastaisiitus piraadzinjus :)) Tas Tev par jautaajumu - kaa tad savaadaak :) Nu, 6 lati nav jau tik traks paarteerinsh, bet kad Tu teici ka buus vien kaads sasliks un alus, un ar to pat 10 lati nesanaaks, es taa padomaaju, ka jaanjos vienmeer ir kaut kaadi negaidiiti murgi, par ko jaamaksaa :)

    AtbildētDzēst
  2. jaunas bikses var iepirkt uz maskavas un dzirnavu stuura (nosaukumu neatceros) par 7-8LVL/bikses melnie dzinsi(vismaz pirms gada bija :) kaut kādas 4 iepirku par šādu cenu- bikses normālas, nav žēl ja kas notiek :)

    AtbildētDzēst
  3. klau, a kā tev ar mobilajiem sakariem? tie šobrīd arī tiek lietoti?

    AtbildētDzēst
  4. Tiek lietoti - cenšos minimāli zvanīt pēc privātām vajadzībām, sūtīt SMS no Interneta, un nelietoju mobilo Internetu (kas patiesībā ir diezgan neerti, jo nevar apskatīties Rīgas Satiksmes sarakstuts), bet tā kā man ir darba tālrunis, būs grūti novērtēt reālu ietaupījumu.

    AtbildētDzēst
  5. http://wap.marsruti.lv/riga/ - luudzu prieksh mobilaa.

    nez... es jaanjos vispaar alko nedzeeru (ja neskaita, ka pagarshoju pa 1/4 glaazei no aliem, kas bija pieejami (4 veidi), taatad kopaa ap vienu glaazi :)
    taapat bija jautri, vajag tikai attieciigu kompaaniju ;)

    AtbildētDzēst
  6. Spindzeles vai bites dzēliena vietu vajag uzreiz ar melnzemi vai kādu citu zemi berzēt, lai dzelonis nepaliek iekšā, kā arī tas uzreiz noņem sāpes un sūrstošo sajūtu!

    Par mobilo inetu - lietojot Opera (miniOperu) + wap adreses, nevis html, novilkto MB skaits pamatīgi sarūk, līdz ar to arī maksa.

    AtbildētDzēst
  7. Nesaprotu grafikus, kas mazgājās tev mājās un tērēja elektrību, jau tu nebiji mājās 3 dienas?

    AtbildētDzēst
  8. Tā kā man nebija iespējas 2 dienas fiksēt skaitītāju rādījumus, tad 3 dienu izlietojums ir vienmērīgi pa viņām sadalīts. Ūdeni, cerams, neviens nav lejis ārā, bet elektrību gan patērē ledusskapis neatkarīgi no tā, vai es esmu mājās, vai nē :)

    AtbildētDzēst
  9. Svars gan labi staigā uz augšu uz leju. Uzreiz var redzēt, kad ir pakaifots ar ēdienu :)

    AtbildētDzēst
  10. Nu tak saņemies un turpini mūs informēt. tik dažas dienas vair atlikušas!

    AtbildētDzēst
  11. Шустрииик!!!! Где отчёт????? Осталось всего несколько дней!!!!! :)))) Не падай духом! МЫ С ТОБОЙ!!!!!!!

    AtbildētDzēst
  12. Par to svaru smieklīgi, var redzēt, kad viņš iet likt čupu :D veseli 2kg tiek izlikti :D

    AtbildētDzēst
  13. peedeejais koments vnk iespaarda xD

    AtbildētDzēst