trešdiena, 2009. gada 10. jūnijs

Diena 9 - galvā kišmišs

Vakar vakariņās uztaisīju sev ēdienu, kuru vienmēr taisu, kad saslimstu - kārtīgu sīpolu bļodu ar rupjmaizi. Pieliku klāt zaļumus, skābētus kāpostus un brētliņas, kā arī vienu olu, lai ir vismaz kaut cik proteīna. Pēc izskata vispretīgākais ēdiens pasaulē, un garšo tikai pēc sīpoliem, bet pret saslimšanu līdz :D

Pat cik tagad noskaidrots, ka sīpolā C vitamīna nav, nopirku to aptiekā atsevišķi - 0,49Ls par 12 tabletēm pa 500mg. Pietiek ēst pa pustabletei (0,02Ls) dienā. Nopirku arī joda šķīdumu, ar ko skaloju kaklu. Tas izrādijās negaidīti dārgs - 1,19Ls par maziņu 20ml pudelīti. Biju gaidījis kaut ko ap 0,40Ls, bet ne tādu ceņņiku :( Varbūt, kāds zin, kur šitādas prastas lietas var pirkt lētāk, nekā aptiekā? 60Ls litrā par elementāru ķīmisku vielu ir traki! Pēc šitā visa vismaz pārstāja sāpēt kakls, kas, protams, iepriecina :)

Atbrauca Aivars un Biruta, visu vakaru pavadijām spēlējot pokeri un apspriežot valdības spertos soļus. Izdevumi šādai izklaidei - 0,00Ls.

Daudzi no Jums iesaka man braukt ar riteni, lai ietaupītu naudu un nekrāpt Rīgas Satiksmi ar braukšanu pa zaķi. Liekas, ka tas varētu būt izdevīgs variants, bet darbā nav dušas un man nav riteņa, tā kā tas nav viegli. Kaut gan, protams, 11.40+Ls mēnesī šajā gadījumā nebūt nav lieki :)

Šodien vakariņas ēdu pie Nastjas - garšīgi un taupīgi :D Turpmāk šitā nešmaukšos - Nastja brauc uz ārzemēm darba meklējumos.

Vistu šodien pēc komentētāju un Nastjas ieteikuma pārliku no ledusskapja saldētavā - cerams, viņa vēl nav galīgi nederīga, kaut gan smaka viņai jau ir drusciņ jocīga.

Tūlīt iešu mazgāt veļu - pie reizes mēģināšu nomērīt precīzi, cik elektrības un ūdens patērē veļas mazgājamā mašīna.

Un vēl - māsas dzimšanas diena ir parīt, tā kā jāsāk jau nopietni domāt par dāvanu :)

9. dienā iepirkts: 0.23Ls, kopā: 36.33Ls
9. dienā izlietots: 1.61Ls, kopā: 24.95Ls

26 komentāri:

  1. Šo komentāru ir noņēmis autors.

    AtbildētDzēst
  2. noņēmās jautājums par 0,23 Ls..

    AtbildētDzēst
  3. Kā būtu, sekojot valdības rīkojumam, strauji pārrēķināt eksperimenta budžetu, lai tas atbilstu jaunajai minimālajai algai?
    Par māsas jubileju - Izveido smuku fotokolāžu ar kādu spilgtu tematiku - vai tas ir kāds kopīgs piedzīvojums, vai ģimenes bilžu izlase, iespējas ir plašas. Pasūti fotosalonā izdruku A4 izmērā (Maksā apmēram 2 lati), par atlikušo - pameklē iespēju minēto bildi ielaminēt. Ja trūkst ideju, ar ko salīmēt kolāžu, vienkāršāku var izveidot ar Picasa, smukāku (bet nāksies apgraizīt) - ar Microsoft Research AutoCollage 2008 (izmēģinājuma versija kolāžas apakšā izveido ūdenszīmi, nākas gatavajam attēlam veikt nelielu crop). Ja vēl paliek nauda, nopērc vienu puķīti. Smuku.

    AtbildētDzēst
  4. Man jau izskatās, ka nevarētu tomēr ar minimumu izdzīvot, pārāk tu daudz pie čomiem ēd utt :)

    AtbildētDzēst
  5. Kams: par pārrēķinu ir balsojums lapas augšējā daļā. Paldies par ieteikumu māsas dāvanai, bet man nav daudz viņas fotogrāfiju :)

    Juris: bet ko lai dara, kad aicina, atteikties? :D
    Turpmāk ēdīšu nahaļavu tikai pie vecākiem brīvdienās :)

    AtbildētDzēst
  6. Es protestēju pret kolāžu %) Un vispār - kuš

    AtbildētDzēst
  7. Riteni es tev ar' varētu iedot, tik kamera(s) jānomaina. Tu jau droši vien tik un tā negribētu

    AtbildētDzēst
  8. Olga,

    Kolaažu var taisiit ne tikai ar Juusu bildeem, bet arii no too vietu bildeem, kas Tev un vinai asocieejas ar Jums, ar prieku, sapniem, meerkiem utt. kaads attels no laukiem, ekskursijas, kur bijaat, vrel ar jumoriju kaut kas :)))

    AtbildētDzēst
  9. maxima šonedēļ forši poļu makaroni 400gr par 0.19
    Jāpērk lielā kaste, uz pusgadu

    kamēr sagaidīs rudeni, lai nopirktu no zemniekiwem 2 maisus graudu par 0.11 kg, pietiks visai ziemai

    AtbildētDzēst
  10. pohjoismeri: a cik maksātu tās kameras nomainīt? Brīvdienās izštukosim :)

    AtbildētDzēst
  11. Iki lets kefirs pa 0.21. Savu muzhu tadu cenu kefiram neatceros. Nezhmiedz 0.21 un patiiri vederu ar glazi kefiira :)

    AtbildētDzēst
  12. Toch .21? Viniem maajas lapaa es redzu akcijaas tikai .39 litraa. Varbuut .21 ir par puslitru?

    AtbildētDzēst
  13. nee ir ir! pats vakar pirku un taisiju auxto zupu. Tukuma piens, tada zalja pleves paka - 1L - un nav pat leishu :)
    nu tas bija Jelgavaa, nezinu kas daraas Riigaa

    AtbildētDzēst
  14. plus - nepercies maximaa :) supernetto iznaks vel letak.
    plus 2 - ir tada lapa maksamazak.lv

    AtbildētDzēst
  15. Es katru preci salīdzinu, kur ir lētāk - Maximā vai Supernetto, jo man tie veikali sanāk pretīm viens otram. Par tevis pieminēto lapu jau rakstīju - ļoti noderīga, lai aplūkot akcijas :)

    AtbildētDzēst
  16. jaa tiko saku lasit Tavus pirmos rakstus un atradu jaukas saitiites, sho piemineto arii :)

    AtbildētDzēst
  17. 2 kameru nomainīšana + darbs man pavasarī izmaksāja (otrajam velo) 8-9 Ls, tas nekur neder. Var arī aizlīmēt - vienu kameru maksā kaut kas ap 2-3 Ls

    AtbildētDzēst
  18. mm: kameru ZZK maksāja pa 1.99. Bija Prismā/Riga plaza (pie salu tilta apļa) pa 1.50 ari. Atkarīgs vai 24 vai 26. Nomainīt var pats. Piepumpēt jebkurā statoil, neste.

    AtbildētDzēst
  19. Veļas mazgāšanai - 0.19 Ls parastās veļas ziepes. sarīvējam uz rupjas rīves. Rūpīgi izšķīdinām siltā ūdeni. Izderžam drēbes uz veļas dēļa. Stingri izgriežam. Skalojam.
    Pārtikas pagatavošana - ļoti laba grāmata "Karalaika virtuve". Iesaku, ja paeizi atceros, pirmo reiz izdota 1943. g., bet ir arī pārizdota ap 1991. g. Daudz gudru padomu. Piem: lai pagatavotu kartupeļus tie nemaz nav jāvāra n minūtes. Pietiek sagaidīt kad katliņā ūdens uzvārās un tad uz pusstundu šo katlu ietīt segā, vai ievietot putuplasta kastē. Skat, kas par enerģijas ietaupījumu!

    AtbildētDzēst
  20. Redz kur būs grāmata "Kara laika virtuve": http://www.fotoblog.lv/rep/10444/?cid=13149

    AtbildētDzēst
  21. Ieteikums par kolāžām ņekatit...

    "Microsoft Research AutoCollage 2008" licencētas programmas iegāde nav paredzēta budžetā, un tu esi apsolījies nešmaukties (skat iepriekš par zaķiem un Rīgas Satiksmi).

    Pērkot šeit
    http://emea.microsoftstore.com/UK/Microsoft/AutoCollage-2008

    tie būs apm. 7-9 Ls.

    Tiesa gan nezinu, vai programmai ir Izmēģinājuma versija un ko ar to var darīt.

    AtbildētDzēst
  22. Šķiet, ka veļu mazgāt veļas mazgājamā mašīnā tik tiešām ir lētāk nekā ar rokām. Paldies par "Karalaika virtuvi", mēģināšu kādu noderīgu recepti no turienes izrakt. Starp citu, kurā vietā es apsolīju nešmaukties ar Rīgas Satiksmi?

    AtbildētDzēst
  23. runājot par kefīru... rimītī ik pa laikam ir tās akcijas kad viņu pašu piens un kefīrs pa 0.29ls.

    AtbildētDzēst
  24. Microsoft Research AutoCollage 2008 ir 30 dienu izmēģinājums. Nopirkt var TIKAI US iedzīvotāji

    AtbildētDzēst
  25. par to vistu : nomazgāsi un uzcepsi i viss buus labi! Tā pat kā parastā ēdnīcā :D

    AtbildētDzēst