otrdiena, 2009. gada 16. jūnijs

Diena 15 - to be or not to be?

Uzdūros uz interesantu Rīgas second hand veikalu apskatu. Konkrētajā rakstā uzsvars tiek likts uz dārgāku apģērbu, bet tā kā tur tiek izskatīti daudzi Rīgas second hand veikali, tas var būt noderīgs arī ekonomiskā apģērba meklētājiem.

Šodien vakariņas bija ļoti sātīgas - nācās apēst atlikušos 5 cīsiņus, lai nenāktos arī tos mest ārā. Kopā 5 cīsiņi, 2 olas, 1 sīpols, 1 tomāts, skābēti kāposti un maize ar gabaliņu siera izmaksāja 0,698Ls.



Nekāds ēdiena dizaineris no manis točno nebūs :)

Tikai vakarā uzzināju, ka reportāžas video bija izlikts arī Delfos (krievu val.). Palasot komentārus, varēju uzzināt daudz jauna par sevi, bet nu Delfi ir Delfi :D

Vispār šodien bija pirmā diena pa 2 nedēļām (starp citu, pagājusi tieši puse!), kad gribējās visam eksperimentam atmest ar roku. Gribējās nemirkt zem lietus, neiet ar kājām uz darbu no autobusa pieturas, aiziet ar kolēģiem pusdienās uz ēdnīcu, nevis palikt birojā, nemeklēt veikalā vislētāko, ko var nopirkt, un netaisīt sev vienam pašam ēst vakarā :(

Laikam šajā vietā ir nākamais lūzuma punkts - pirmais bija kaut kur 4.-6. dienā, un to bija ļoti viegli ignorēt, jo zināju, ka tāds uznāks. Gan jau tikšu arī šitam noskaņojumam pāri, un turpināšu iesākto līdz mēneša beigām :)

Bet tagad domāšu, ko no rīta ēst brokastīs - kaut kā jau zb tie griķi ar pienu :(

35 komentāri:

  1. manāmi jūtama depresija Tevī! šitādu publicitāti uzcēlis un tagad atmest ar roku - no no no - visi takš grib zināt kā jutīsies pēc mēneša! takā tajā filmā "super size me"

    AtbildētDzēst
  2. Noteikti neatmetīšu :)
    Es domāju, ka manas ierastas rutīnas vietā sāk iestāties jauna - minimālās algas uzspiesta - rutīna, un organisms pretojās :D

    AtbildētDzēst
  3. Palasīju arī Delfu komentārus... klau bet krievu komentātori ir vēl kretīniskāki par latviešu :D

    Visādā ziņā turies, pateicoties šim eksperimentam es arī esmu sācis iepirkties tirgū... un sanāca jau arī pārmaksāt :D

    AtbildētDzēst
  4. Un jā... izstāsti cik tev izmaksās un kā tu plāno to Indijas braucienu? Es arī gribu iemācīties braukt pa lēto :)

    AtbildētDzēst
  5. Olga,

    Turies, tajos Delfos liekas kaut kaadas atriebiigas maitas seez :)))))
    A es vakar izdevuu pierakstiishanu gribeeju atmest :(((

    AtbildētDzēst
  6. And now imagine You'd have to live this way

    AtbildētDzēst
  7. Olga,

    Why? You have to change Your life :)))) It s all :)

    AtbildētDzēst
  8. On the other hand - You've already answered the question: yes, it is possible. No reason to go further on

    AtbildētDzēst
  9. a zivtinjas tiesham netiiriji?

    AtbildētDzēst
  10. netīrīju - ja viņas ir pietiekami mazas, tad ir ēdamas pilnībā. Un tiešām bija ļoti garšīgas :)

    AtbildētDzēst
  11. Ar eksperimentu viss itkā liekas OK, bet ir divi neskaidri jautājumi:
    1) Pirms sākt eksperimentu, vai tu padomāji kādas sekas tas var atstāt uz tevi, radinieki, draugiem utt. Vai arī tu domāji tikai par to ka Tu gribi veikt eksperimentu ar sevi nepadomājot par cilvēkiem, kas ir ap tevi?
    2) Vai Tu apzinies, ka netērējot savu naudu dēļ Tevis tiek atlaists kāds cilvēks, jo viņam ti bija iespējams pēdējie ienākumi. Ne velti saka, ka krīzes laikā ir jātērē nauda, nevis jātaupa. Protams tas attiecas uz tiem kam tā ir ;)
    3) Vai visus secinājumus un ieguvumus, tu varēji iegūt arī nesamazinot naudas izdevumus?
    Šie jautājumi man radās, pēc daudzo cilvēku viedokļa, ka šis eksperiments ir kaut kāda veida pazemojums (ņirgāšanās, izlikšanās, melošana utt), iespējams man liekas ka tas ir dēļ šiem neatbildētiem jautājumiem...
    Būšu priecīgs ja sniegsi atbildi ;)

    AtbildētDzēst
  12. 1) tā ir daļa no eksperimenta - redzēt, kas mainīsies manās attiecībās ar draudzeni, ar draugiem, ar radiniekiem, ja no tām attiecībām tiek izņemta materiālā sastāvdaļa. Esmu pārliecināts, ka jebkuras kaut cik normālas attiecības var to izturēt mēneša garumā.
    2) par šo es gribu uztaisīt atsevišķu postu - kāpēc ir slikti taupīt. Diemžēl, realitāte ir tāda, ka liela daļa veikalos samaksātās naudas nepaliek Latvijā, bet aiziet ražotājiem un tirdzniecību uzņēmumu īpašniekiem, kuri atrodas pārsvarā ārzemēs.
    3) nē, jo ilgāk par pāris dienām es nespētu teoretizēt :)

    AtbildētDzēst
  13. Tas otrais jautājums varētu man būt otrais svarīgākais pēc izdzīvošanas. Kā un ko pirkt lai mana samaksātā nauda pēc iespējas vairāk paliktu te Latvijā ;)

    AtbildētDzēst
  14. Jo taupītājs es neesmu, nu tad vismaz mana nauda lai paliek LV!!!

    AtbildētDzēst
  15. Turies, tev daudzi seko ar lielu interesi!

    AtbildētDzēst
  16. Sekoju līdzi eksperimentam kopš paša sākuma. Turies :)

    Un lai nu ko, bet delfu komentētājus gan neņem galvā. Tā ir kaut kāda īpaša suga :D

    AtbildētDzēst
  17. Par anonīma jautājumu no.1. - jautājums par to, ko materiālās atšķirības nodara cilvēku attiecībām, parādījās jau padomijai sabrūkot. Reāli lielākā daļa ļaužu IR sagrupējušies pēc sociālajiem statusiem, maka biezumiem utml, atskaitot nelielu grupiņu, kuri prot kopīgas garīgās un/vai intelektuālās intereses noturēt virspusē. Ikdienā to nejūt, jo tās grupas praktiski nesatiekas. Bet šis laiks, tāpat kā deviņdesmito gadu krīze, ir bik sajaucis kārtis, un jebkurā brīdī kāds no mums var izkrist no ierastā labklājības līmeņa, un atkopties var naķties krietni ilgāk nekā mēnesi. Nu un jā, tādā brīdī var daudz jauna par saviem draugiem uzzināt.

    AtbildētDzēst
  18. man shkjiet,ka taa taupiishana uz visu ir paarspiileeta. eedot leetaakos ciisinjus u.tml. ilgterminjaa var buut tikai veleseliibas probleemas. taa eermiiba, ko uzdaavinaaja maasai, vsp ir njirgaashanaas, ja pats neko nemaak uztaisiit, vareeja tomeer nopirkt vismaz k-ko garshiigu, ko ikdienaa nepeerk, piemeeram, indieshu saldumus un ko taadu, vai pats pagatavo k-ko. uz daavanaam taupiishana ir vnk kretiiniska. maasa noteikti to uztveera kaa joku un ar tieshaam labi paziistamiem cilveekiem taa var meegjinaat dariit, bet ne jau visiem daavinaas k-ko taadu.
    taapat var arii meegjinaat atbalstiit vieteejos razjotaajus, pat ja tie uznjeemumi pieder aarzemniekiem, tajos straadaa vieteejie iedziivotaaji. ekonomiskaa situaacija labaaka nepaliks, ja visi pirks k-kaadu nezinaamas izcelsmes pienu, kura iepakojums saak daliities jau pa celjam uz maajaam. nav piens tik daargs, tie 30 santiimi iisteniibaa neko daudz nemaina.

    AtbildētDzēst
  19. Cīsiņi tiešām bija kļūda, tos vairs nepirkšu (vismaz tādā cenā - noteikti nē). "Sākotnējos" produktus - gaļu, dārzeņus, utml. var iegādāties labā kvalitātē par izdevīgu cenu, un nav obligāti par tiem pārmaksāt. Un "nezināmas izcelsmes piens", ja nemaldos, bija tieši Tukuma piens :D

    AtbildētDzēst
  20. anonīms pēdējais - es esmu viņa māsa un esmu priecīga par šo davānu. pārmaiņas pēc kāds uzdāvina ko tādu, kas tiešām ir no paša cilvēka un saistīts ar mani, nevis kaut kāds random skaists priekšmets no veikala. un šī jau ir tikai daļa no davānas, otrā puse bija gardi kopā apēsta.

    taču runājot par ekonomiju sakarā ar ēdienu, es daļēji piekrītu un esmu jau par to tev, shus, teikusi. taupīgi nenozīmē sūdīgi.

    AtbildētDzēst
  21. shus - brokastīm var kādu pilngraudu maizes šķēli uzcept ar olu, apbērt to ar zaļumiem, paķert kādu piena vai sulas glāzi un - viola! - tev ir garšīga un veselīga maltīte

    AtbildētDzēst
  22. Par anoniimaa jautaajumu Nr.1. Kopsh kura laika buut nabagam vai bagaatam ir kaut kas slikts. Un kas slikts var buut tajaa ka draudziiba ir iespeejama tikai ar noteiktu finansiaalu, emocionaalu, sociaalu utt liimeni. Un ja cilveeks izlemj mainiit kaadu no shiem liimenjiem VAR mainiities arii draugi un attieciibas. Tapeec es arii prasiiju shuzam vai vinjsh eksperimenteejot ir njeemis veeraa eksperimenta psihologjisko pusi...

    AtbildētDzēst
  23. Blogs kļūst aizvien labāks! Lielisks darbs!

    P.S. Pamēģini ēdiena dizainam pieiet drusku savādāk - nojaušu, ka saliec vairumu un tad mēģini padarīt ainavu skaistu - es ieteiktu, sākt ar šķīvja izdekorēšanu un ēdienu likt virsū, lai papildinātu esošo noformējumu... Kaut kā tā http://smurl.lv/tq4

    AtbildētDzēst
  24. Sveiks!

    Neesmu īsti iepazinies ar visu rakstīto, bet 2 lietas:
    1. Kartupeļi ir ļoti lēts "māgas piestumšanas" veids (tikai Ls 0.20/kg) - augstāk redzamajā bildē to nav tāpēc domāju, varbūt esi piemirsis par tiem?

    2. Vai ej produktus pirkt uz tirgu vai pat nakts tirgu - pirmajā ir vai nu lētāk vai labāk (dažreiz abi), otrajā abi, tikai jāpērk vairumā

    AtbildētDzēst
  25. Par kartupeļiem - tos es arī lietoju uzturā, bet cenšos, lai tie nekļūst par mana raciona pamatu. Parasti es pavisam no tiem izvairos :)

    Par to nakts tirgu - cikos tad viņš īsti sākās, cik stipri vairumā tur ir jāpērk, un cik ir iespējams ietaupīt?

    AtbildētDzēst
  26. Nu cik man zināms tad piemēram zemenes 5os no rīta iespējams iegādāties tikai par 0.50 sant./kg!

    AtbildētDzēst
  27. "2) Vai Tu apzinies, ka netērējot savu naudu dēļ Tevis tiek atlaists kāds cilvēks, jo viņam ti bija iespējams pēdējie ienākumi. Ne velti saka, ka krīzes laikā ir jātērē nauda, nevis jātaupa. Protams tas attiecas uz tiem kam tā ir ;)"

    cilvēki taupa, jo nez vai rīt vispār būs darbs un attiecīgi alga, līdz ar to apgalvot, ka ir jātērē pēc iespējas vairāk ir vairāk kā ņirgāšanās

    AtbildētDzēst
  28. Zrja tu izvairies no kartupeljiem - tie kāreiz ir viens no lētākajiem veidiem kā paēst.:)
    Iespējams, tev tie negaršo, bet ir jau dažādi veidi kā tos pagatavot - cepti, vārīti, pommes frites, kartupeļu pankūkas, utt.

    Nakts tirgus, ja pareizi atceros ir no 3 līdz 5/6.

    AtbildētDzēst
  29. Cepti garšo ļoti, būs jāsacepj, kad beigsies laša zupa :) Zupā jau arī tie kartupeļi ir pietiekami! Nu jā, no 3 līdz 5 būs pagrūti tur tikt ar sabiedrisko, un pie tam lielās partijās vērts pirkt būtu tikai to, kas ātri nebojājās - griķi, rīsi, kartupeļi, saldētā gaļa...

    AtbildētDzēst
  30. Par kartupeljiem - vai gadijuma nebija ta ka karotshkas ir maz uzturvielu - tas tads vedera manishanas vairants. Ta sanaak ka labaak kartupeljus izmantot kaa piedevu lai vederaa iedabuutu kadus salaatus.

    AtbildētDzēst
  31. Kaut kur lasīju, ka latvju trūcīgajam zemniekam kartupeļi ir galvenais C vitamīna avots- mazās devās, toties regulāri. Vienīgais mīnuss, ka uzglabāšanas laikā tas (C vitamīns) iet bojā- pavasarī vecajos praktiski nekas vairs nav palicis.
    Toties kartupeļus var lietot kā alternatīvus, lētus un iedarbīgus medikamentus: kad no bada ir atrauts gastrīts, to lieliski var ārstēt, dzerot svaigu kartupeļu sulu, vai, ja slinkums ņemties, vienkārši graužot tos svaigā veidā.

    AtbildētDzēst
  32. Nu lūk, cepti kartupeļi ar olu - viena ola ir apmēram 10-11 santīmi tirgū, tātad:
    2x10 sant + 0.25 (250g) * 0.4 (pieņemsim, ka nopirki smukus karpeļus) = 30 santīmi un diezgan piestumta māga:)

    AtbildētDzēst
  33. m, nē tā nebija gan, kartupeļi lielākoties sastāv no ogļhidrātiem (cietes) līdzīgi kā labības izstrādājumi (maize, makaroni, griķi, rīsi, putraimi).
    Ak jā, vēl tak ir putraimi - miežu putraimi + nedaudz speķa + pāris kartupeļi + piens (Ls 40 litrā tirgū, svaigs) = labais veco laiku paēdiens:)

    AtbildētDzēst
  34. Держись, товарищ, читаем, ценим, нравится! :) Побольше позитива.. Например займись спортом, например йогой, можно заниматься недорого, можно заниматься самому, но эффект будет значительно-позитивным. :)

    AtbildētDzēst