pirmdiena, 2009. gada 22. jūnijs

Dienas 20-21 - Jāņi tuvojās!

Vakar no rīta atkal uztaisīju biezpiena maisījumu - biezpiens, zemenes, persiku džems, halva un piens - kopā 0,523Ls.

Vakarā atbrauca māsa, spēlējām ar viņu pokeru (kāpēc meitenes vienmēr uzvar pokerā? :/). Pie reizes uzcepām kartupeļus - palasot vēlāk ieteikumus Internetā, neisaku Jums mēģināt cept jaunus kartupeļus - tie ir pa zaļu priekš šitādas apstrādes, bet beigās tik un tā visu apēdām :)

Vakardien nopirku arī kalciju aptiekā (2.29/60 tabletes pa 800mg - man pietiks ar vienu reizi divās dienās) un Valmieras Holandes sieru pa 2,45Ls/kg. Jocīgi, ka uz Valmieras siera ir rakstīts, ka tā izcelsmes valsts ir Vācija, tā kā izrādās, ka pat pērkot to es īsti neatbalstu Latvijas ražotāju :(

Papildus panašķojamies ar aveņu ievārījumu (Supernetto 1.28Ls/400g), halvu, cepumiem, kā arī uztaisijām kāpostu salātus un apēdām drusciņ kūpināta mugurkaula, ko nopirku iepriekš centrāltirgū. Te vēl viens secinājums - reālās ēdamas gaļas uz tā mugurkaula ir 55% svara (76 no 138 gramiem), tā kā sanāk, ka esmu samaksājis (ieskaitot to, ka biju apčakarēts uz svaru) 2.56Ls par gaļas kilogramu. Varbūt tad loģiskāk būtu paņemt uzreiz normālu gaļas gabalu, nevis meklēt šitādus variantus?
Vakariņu izmaksas uz diviem: 1,108Ls

Brokastīs māsa ēda ceptu olu, bet es atkal biezpienu ar ievārījumu un halvu. Brokastu izmaksas uz diviem: 0,636Ls.

Pusdienās uzvārīju jaunos kartupeļus un uzcepu aknas. Pusdienu izmaksas: 0,440Ls.

Nopirku arī Iki jaunā Cēsu alus 12 pintes - 0.49Ls par 0.568l alus ir ļoti izdevīgs piedāvājums, un pēc maniem aprēķiniem tas ir lētāks veids apreibināties, nekā jebkurš stiprs alkohols, kuru es uzdrošinātos pirkt :)

Bet tagad mēģināšu ar draudzeni tikt līdz Talsiem (laikam ar stopiem), kur plānojam svinēt Jāņus lielā kompānijā, tā kā nākamais posts būs tikai 24. 25. jūnijā. Priecīgus Jāņus!

20. dienā apmaksāts: 4.30Ls, kopā: 61.25Ls.
21. dienā apmaksāts: 5.88Ls, kopā: 67.13Ls.

8 komentāri:

  1. Es nu nekādi neteiktu, ka tas ir lēts alus, bet tur papildus jāmin parametrs, ko nosaka garšas kārpiņas...

    AtbildētDzēst
  2. Зачем тебе это гадкое пиво?)
    СОбери по всем знакомым склянок, банок, трубок и т.п. и сколоти самогонный апаарат.
    3 кг сахара+ пару пачек дрожжей ( по 10 копеек) = 4 литра 40% самогона.
    Если не продавать, то всё законно.

    AtbildētDzēst
  3. в "Максиме" недавно "Балтика 8" была по 39 санитиков за поллитра!

    AtbildētDzēst
  4. Mēneša beigās iesaku vēl sarēķināt cik būtu izmaksājis ja nebūtu bijuši bezmaksas braucieni/vakariņas/internets. Un arī salīdzināt ar ziemu - cik tad sanāk komunālajiem maksājumiem un kādā mīnusā aiziet.

    AtbildētDzēst
  5. Internetu sliktākajā gadījumā var arī lietot tikai darbā vai aiziet pameklēt apkārtnē. Visu pārējo beigās sarēķināšu :)

    AtbildētDzēst
  6. tādu mugurkaulu pērk, ja grib nedaudz gaļas un zupu, piem. ideāli skābenēm... un tādus ievārījumus man liekas ar nav jēgas pirk, jo noteikti var iemainīt pret kaut ko- īstu omes zapti no kāda kolēģa.

    AtbildētDzēst
  7. 31s par 0,5 apiniiti ieksh LB veikala :D pats gan neesmu riskeejis...

    AtbildētDzēst
  8. šogad bija patīkami Jāņi. Nosvinēju pa kārtīgo !

    AtbildētDzēst