otrdiena, 2009. gada 30. jūnijs

Diena 28 - rabarberu un ābolu plātsmaize

Vakar tomēr sanācis foršs relakss - aizgāju ar draugiem sauļoties tepat pļavā pie mājas, nedaudz paspēlējām duraku, un tad gājām mājās pīpet kaljānu. Precīzas kaljāna pīpēšanas izmaksas nezinu, pieļauju ka tās varētu būt ap 1.00Ls Rīgas cenās. Starp citu, ūdenspīpe, tabaka un ogle neko daudz nemaksā, ja viņu nepērk Rīgas veikalos, bet paprasa atvest kādam, kas bieži viesojas Tuvajos Austrumos. Klīst baumas, ka labākā esot no Arābu Emirātiem, bet tā kā pats neesmu biežs pīpētājs, neko konkrētāk ieteikt nevarēšu.

Vakarā uztaisīju sev karstu vannu - ūdens vienai reizei izmaksā drusciņ pāri 0.40Ls. Nomazgāju atkal veļu (vēl gandrīz 0.50Ls), tā kā diena kopumā sanākusi samērā dārga.

Šodien vakarā nopirku veikalā vistu kakliņus - sagribējās viņus uzcept un ieēst ar jau apnikušajiem rīsiem (laikam, nevajadzēja tik lielu katlu vārīt uzreiz - nevar tak tos katru dienu ēst brokastīs un vakariņās :/). Šķiet gan, ka agrāk uz tiem kakliņiem bija vairāk gaļas, nekā tagad - izskatās, ka mūsdienās tie derīgi tikai zupai. Nopirku arī mizotu tomātu bundžu, un atkal garšīgos auzu cepumus Maximā pa akcijas cenu - 0.99Ls. Tad ķeros pie plātsmaizes taisīšanas.

Sekoju šai receptei. To visu liekot kopā izleju tējas krūzi pa visu virtuves grīdu, un dabūju kasīt no blendera pa sienām aizlidojošu olu, bet kopumā sanāca OK. Vienā pusē saliku ābolus, otrajā rabarberus, lai zināt nākamreiz, ar ko labāk taisīt.


Pagaidām nogaršoju tikai rabarberu pusi, un tā liekas mazliet pa skābu. Cerams, ābolu daļa būs labāka (jo īpaši, ka āboli ar kanēli vienmēr bija labs savienojums).

Plātsmaizes izmaksas: 1.32Ls.

28. dienā apmaksāts: 2.28Ls, kopā 82.86Ls.
27. dienā izlietots: 4.49, kopā 98.54Ls.

11 comments:

  1. Izskatas super garšigi! :) Ta ka profesionals butu cepis! Lai tev šodien veicas, dargais Shustreek!

    AtbildētDzēst
  2. Olga,


    sveiks, bet komunālos Tu taisies apmaksāt?

    AtbildētDzēst
  3. Pēdējais termiņš samaksai - šodiena :D

    AtbildētDzēst
  4. Tev neveicas ar Maximu - Ogres jaunajā XX veikalā maize par 9 santīmi un kefīrs par 11, kūkas par 50 santīmi kilogramā un salāti - par 45, jau drīzāk par normu uzskatāmi...

    AtbildētDzēst
  5. Kams: tāda sajūta, ka Ogre atrodas uz citas planētas :D

    AtbildētDzēst
  6. rarbarberiem cepot vaig pārsmērēt krējumu un pārkaisīt cukuru un pēc tam, kad izcepts, apsmērēt vēl ar krējuma un cukura sajaukumu. bikīt, lai ievelkas un ir baigi labs.

    AtbildētDzēst
  7. njā, man tieši cukurs bija piebeidzies, tā kā tas acīmredzot viņiem pietrūka. Bet ābolu daļa ir gandrīz ideāla! :)

    AtbildētDzēst
  8. Pirmo reizi cepi? Izskatās, ka jābūt baigi labai kūkai! :)

    AtbildētDzēst
  9. Protams, ka pirmo. Ābolu daļa ir garšīga arī! :P

    AtbildētDzēst
  10. nesaprotu, kādēļ visiem garšo tā rabarberu maize, es to nevaru ciest!

    AtbildētDzēst
  11. Bildē super labi sanācis, man neiet tik viegli ar to cepšanu, bieži vien pierauj apakšu un īsti nezinu, ko daru nepareizi.

    AtbildētDzēst